Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Lososový tatarák s avokádom

Lososový tatarák s avokádom

25 min 0 min Zložité 2 porcie

Ako tatarák dostať na slávnostný stôl? Pripravte si ho z lososa a avokáda. Tento recept si síce žiada trocha šikovnosti a predstavivosti, ale výsledok vás nakoniec nadchne. Zahviezdite ním nielen na letnej párty, ale aj pri slávnostnej príležitosti, na ktorej ho môžete podávať ako ľahké predjedlo.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

420 kcal 22g bielkovín 34g tukov 6g sacharidov

Suroviny

losos, cibula, kapary, stava-z-citrona, olivovy-olej, salatove-listy, vinny-ocot, avokado, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Lososa očistite a nakrájajte na malé kocky. Preložte ho do misky.

Do misky pridajte najemno nasekanú cibuľku, kapary, vínny ocot, soľ a korenie. Všetko zamiešajte a misku dajte bokom.

Avokádo očistite, nakrájajte na kocky. Zmiešajte s lyžicou citrónovej šťavy, soľou a korením.

Pripravte si dve okrúhle formičky. Formičky položte na 2 servírovacie taniere. Do každej pridajte 1/2 avokádovej zmesi.

Na vrstvu s avokádom rovnomerne rozdeľte lososovú zmes. Zvrchu zmes stlačte lyžicou a opatrne zdvihnite formu.

Tatarák podávajte s čerstvým poľníčkom a celozrnným pečivom.