Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Lososové karbonátky

Lososové karbonátky

65 min 45 min Jednoduché 8 kusov

Pre milovníkov rýb je vyskúšanie tohto receptu povinnosťou a pre nemilovníkov... pripravte sa, že po tomto recepte budete lososa milovať aj vy.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

186 kcal 10g bielkovín 13g tukov 7g sacharidov

Suroviny

zemiak, losos, jarna-cibulka, horcica, olivovy-olej, sezamove-semienka, citron, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.

Pripravte si hrniec s vriacou vodou, pridajte do neho nakrájané zemiaky, hrniec prikryte pokrievkou a zemiaky varte na miernom plameni domäkka (potrvá to približne 15 minút).

Než sa uvaria zemiaky, nakrájajte si lososa na menšie kúsky a jarné cibuľky nasekajte najemno.

Uvarené zemiaky zlejte, premiestnite do misy a rozšťuchajte. Potom do misy pridajte nakrájaného lososa, nasekané cibuľky, 1 lyžicu dijonskej horčice, 2 lyžice olivového oleja, soľ a čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte.

Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie. Zo zmesi v mise rukami postupne vytvarujte 8 placiek, ktoré obaľujte v sezame a ukladajte ich na vyložený plech.

Plech s plackami premiestnite do predhriatej rúry a pečte 25−30 minút pri 170−180 °C.

Hotové karbonátky vyberte z rúry a podávajte s citrónom.