Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

100 min 50 min Stredná 16 porcie

Vyskúšajte recept na lahodný linecký koláč s jablkami! Príprava nie je zložitá, o hodinku už môžete prestierať. Vďaka nízkotučnému tvarohu, celozrnnej múke, medu a kokosovému oleju je aj oveľa zdravší a menej kalorický.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

313 kcal 12g bielkovín 15g tukov 31g sacharidov

Suroviny

kokosovy-olej, celozrnna-psenicna-muka, biely-jogurt, vanilkovy-extrakt, med, vajce, prasok-do-peciva, tvaroh, citron, jablko, skorica

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Kokosový olej, múku, vanilkový extrakt, 70 g medu, 3 celé vajcia a prášok do pečiva zmiešajte v miske a vypracujte cesto.

Z cesta oddeľte zhruba 3/4 a vyložte ním formu na koláč alebo plech.

V miske vyšľahajte tvaroh, žĺtky, citrónovú šťavu a 20 g medu.

Tvarohovú zmes naneste na cesto.

Jablká nastrúhajte, premiešajte so škoricou a navrstvite na tvarohovú zmes.

Zo zvyšnej štvrtiny cesta vyvaľkajte tenký plát, nakrájajte na prúžky a na koláči vytvorte mriežky.

Pečte cca 50 minút pri teplote 180 °C.