Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kuskusový šalát s granátovým jablkom

Kuskusový šalát s granátovým jablkom

30 min 10 min Jednoduché 2 porcie

Vítame Vás na profile Jeme Zdravo, kde nájdete zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu. Dnes pre vás máme inšpiráciu na svieži letný šalát.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

603 kcal 20g bielkovín 21g tukov 82g sacharidov

Suroviny

kuskus, jarna-cibulka, mata, petrzlenova-vnat, stopkovy-zeler, granatove-jablko, mrkva, mandlove-platky, stava-z-citrona, olivovy-olej, sol

Postup prípravy

Jarnú cibuľku, mätu aj petržlenovú vňať nahrubo nakrájajte. Zelerovú stonku nakrájajte na malé kocky. Z granátového jablka vydlabte semiačka a mrkvu nastrúhajte na tenké plátky pomocou škrabky na zemiaky (alebo nakrájajte nožom na kocky).

Kuskus zalejte 400 ml vriacej vody, zakryte pokrievkou a nechajte odstáť po dobu uvedenú na obale (väčšinou sa jedná o 5−10 minút).

Medzitým si na panvici nasucho opražte mandľové plátky (stačí cca 5 minút na nízkom stupni ohrevu).

Uvarený kuskus zmiešajte s nakrájanou cibuľkou, mätou, petržlenovou vňaťou, zelerom, mrkvou, semiačkami z granátového jablka a opraženými mandľovými plátkami.

Nakoniec pridajte šťavu z 1 citróna a 2 lyžice olivového oleja, osoľte podľa chuti a všetko poriadne premiešajte.