Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kuskus s morčacím mäsom a smotanovou omáčkou

Kuskus s morčacím mäsom a smotanovou omáčkou

33 min 18 min Jednoduché 3 porcie

Jeden z kandidátov na víťaza v kategórii „rýchle a vynikajúce“. Morčacie mäso voňajúce tymianom, chrumkavá brokolica a jemná smotanová omáčka, ktorá sa rozplýva na jazyku. Niet čo dodať. Zaručene zachutí deťom aj dospelým.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

593 kcal 39g bielkovín 22g tukov 53g sacharidov

Suroviny

kuskus, brokolica, cibula, morcacie-maso, olivovy-olej, tymian, cesnak, sojova-smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Kuskus uvarte podľa návodu na obale.

Brokolicu umyte, očistite a rozdeľte na ružičky.

Do hrnca napusťte dostatočné množstvo vody, priveďte do varu, pridajte brokolicu a varte cca 5 minút na strednom stupni. Potom vodu zlejte a brokolicu dajte bokom.

Cibuľu očistite a nakrájajte najemno. Morčacie mäso nakrájajte na menšie kúsky.

V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a cibuľu na ňom cca 2 minúty opekajte na strednom stupni.

Pridajte nakrájané mäso, tymian, osoľte a okoreňte a opekajte ďalších 7 minút. Minútu pred koncom pridajte pretlačený cesnak a mierne ho opečte, aby sa rozvoňal.

Zalejte sójovou smotanou, pridajte predvarenú brokolicu a zmes ešte 3 minúty prehrievajte.

Na záver môžete dochutiť soľou a korením.