Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kurča so smotanovou omáčkou

Kurča so smotanovou omáčkou

55 min 40 min Jednoduché 4 porcie

Kurča so smotanovou omáčkou bude chutiť celej rodine.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

538 kcal 42g bielkovín 15g tukov 56g sacharidov

Suroviny

kuracie-maso, zemiak, smotana, kuraci-vyvar, tymian, rozmarin, olivovy-olej, horcica, spenat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si pekáč.

Kuracie prsia očistite, osoľte a okoreňte.

Zemiaky dôkladne očistite kefkou pod tečúcou vodou, ale nechajte ich v šupke. Nakrájajte ich na štvrtiny a osoľte.

Kuracie prsia so zemiakmi dajte do pekáča.

Vyšľahajte spolu smotanu, kurací vývar, tymian, rozmarín, olivový olej a horčicu a touto zmesou mäso so zemiakmi zalejte.

Vložte do rúry a pečte 30 – 40 minút pri teplote 180 °C.

Pekáč z rúry vyberte, pridajte hrsť čerstvého špenátu, nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte.