Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Kurča s hráškovým pyré s mätou

Kurča s hráškovým pyré s mätou

30 min 15 min Jednoduché 4 porcie

Ideálny recept pre milovníkov kurčaťa a hrášku. Túto kombináciu budete milovať.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

245 kcal 36g bielkovín 4g tukov 18g sacharidov

Suroviny

kuracie-maso, slnecnicovy-olej, hrasok, mlieko, mata, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 180 °C

Kuracie prsia očistíme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. V panvici rozohrejeme 1 lyžicu slnečnicového oleja, pridáme prsia a opekáme ich 3 minúty z každej strany. Panvicu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečieme 10 minút.

Do väčšieho hrnca vložíme hrášok a lístky mäty a zalejeme 500 ml osolenej vody. Privedieme k varu a varíme maximálne 5 minút.

Hrášok precedíme a aj s mätou ho rozmixujeme na pyré za postupného pridávania vlažného mlieka. Hráškové pyré dochutíme soľou a korením.

Šunku nasekajte na rezance a sprudka 2 – 3 minúty opečte na suchej panvici.

Do servírovacej misky vložte naberačkou časť pyré, pridajte rozkrojené kuracie prsia a ozdobte opečenou šunkou alebo čerstvými hráškovými strukmi.