Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Kuracie rizoto s hubami

Kuracie rizoto s hubami

40 min 30 min Zložité 4 porcie

Suchá ryža posypaná strúhaným syrom? Kdeže, na krémové rizoto s kuracím mäsom sa musí inak. Skúste variť ryžu v rúre. S vývarom bude mať jemnú konzistenciu a vďaka domácej lučine bude mať výbornú smotanovú chuť.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

480 kcal 24g bielkovín 9g tukov 75g sacharidov

Suroviny

ryza, zeleninovy-vyvar, repkovy-olej, prepustene-maslo-ghee, sampiony, cesnak, rozmarin, kuracie-maso, smotanovy-syr, sol, parmezan

Postup prípravy

Ryžu opražte na lyžičke repkového oleja a zalejte vývarom.

Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a upečte domäkka. (trvá to 25 –30 minút)

Medzitým na topenom masle opražte na kocky nakrájané šampiňóny s roztlačeným cesnakom a rozmarínom. Odstavte.

Kuracie prsia očistite, osoľte a opečte na nepriľnavej panvici bez tuku z oboch strán. Potom ich vidličkou natrhajte na menšie kusy.

Ryžu vyberte z rúry, vmiešajte do nej lučinu, hubovú zmes a natrhané kuracie prsia.

Zmes premiešajte, rozdeľte na porcie a každú posypte rozmarínom a nastrúhaným parmezánom.