Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke s mozzarellou

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke s mozzarellou

50 min 35 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

435 kcal 40g bielkovín 15g tukov 42g sacharidov

Suroviny

celozrnne-cestoviny, kuracie-maso, olivovy-olej, cibula, cesnak, paradajky, pazitka, mozzarella, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cestoviny (alebo ryžu) uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.

Kuracie prsia osoľte a okoreňte z oboch strán. V panvici rozohrejte olivový olej a prsia (vcelku) na ňom opečte z oboch strán – z jednej strany cca 3 minúty, z druhej 4 minúty. Prsia vyberte z panvice a odložte bokom.

Panvicu nechajte na zdroji tepla, stlmte ohrev a na zvyšnom výpeku 2 minúty restujte nakrájanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom.

Potom zvýšte na vyšší stupeň ohrevu a pridajte paradajkový pretlak. Zamiešajte a pridajte krájané paradajky, bazalku a pažítku.

Všetko varte na strednom stupni 5 minút. Ak sa paradajky budú prichytávať, podlejte ich troškou vody.

Do panvice vráťte opečené kuracie prsia, zalejte ich paradajkovou omáčkou z panvice a obložte mozzarellou. Panvicu zakryte pokrievkou a nechajte na strednom stupni ohrevu dôjsť (potrvá to 3 – 4 minúty). Podávajte s uvarenými cestovinami alebo ryžou.