Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kuracia zmes s kurkumou a kokosovým mliekom

Kuracia zmes s kurkumou a kokosovým mliekom

45 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

384 kcal 26g bielkovín 26g tukov 10g sacharidov

Suroviny

kuracie-maso, mrkva, cibula, cesnak, olivovy-olej, karfiol, kurkuma, kari, zeleninovy-vyvar, kokosove-mlieko, fazulove-struky, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Kuracie prsia nakrájajte na rezance. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska. Cibuľu nasekajte najemno. Cesnak roztlačte.

V hlbšej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte nasekanú cibuľu a 2 minúty ju popražte na strednom stupni. Následne do panvice pridajte karfiol a nakrájanú mrkvu a všetko pražte ešte 5 minút.

Potom do panvice pridajte roztlačený cesnak, kurkumu a karí korenie, všetko zalejte zeleninovým vývarom, panvicu priklopte pokrievkou a zmes nechajte asi 10 minút dusiť na strednom stupni.

Medzitým si pripravte druhú panvicu, rozohrejte v nej 1 lyžicu olivového oleja, pridajte nakrájané kuracie prsia a opekajte asi 10 minút na strednom stupni.

Na záver preložte opečené kuracie prsia do panvice so zeleninovou zmesou, všetko zalejte kokosovým mliekom, pridajte fazuľové struky a obsah panvice nechajte 5 – 10 minút prehriať na strednom stupni. Hotovú kuraciu zmes rozdeľte na 4 porcie, podľa chuti dochuťte soľou a korením a podávajte.

TIP

Kuraciu zmes podávajte najlepšie s ryžou alebo s celozrnnými cestovinami.