Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Kuracia zmes s karfiolom a kokosovým mliekom

Kuracia zmes s karfiolom a kokosovým mliekom

35 min 25 min Stredná 2 porcie

S kokosovým mliekom sa dajú robiť divy. Presvedčí vás o tom aj náš vynikajúci recept na kuraciu zmes so zeleninou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

450 kcal 30g bielkovín 27g tukov 20g sacharidov

Suroviny

cibula, olivovy-olej, basmati-ryza, kuracie-maso, karfiol, kurkuma, kari, zeleninovy-vyvar, sol, cierne-korenie, kokosove-mlieko, cesnak

Postup prípravy

Polovicu karfiolu si rozdeľte na ružičky, druhú polovicu nastrúhajte nahrubo.

Cibuľu nakrájajte najemno a opražte v panvici na 2 lyžiciach olivového oleja. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a ešte chvíľku restujte.

Pridajte kuracie prsia nakrájané na rezance a na miernom stupni ich orestujte.

Do panvice pridajte nastrúhaný karfiol, podlejte vývarom a nechajte dusiť pod pokrievkou.

Keď vývar vsiakne, skontrolujte, či je karfiol dostatočne uvarený. Ak nie je, podlejte vodou a nechajte ešte podusiť.

Do panvice potom pridajte celé ružičky karfiolu, kurkumu, karí korenie a všetko zalejte kokosovým mliekom.

Nechajte 10 minút povariť a dochuťte soľou a korením.

Podávajte s uvarenou ryžou alebo chlebovými plackami.