Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Krokety

Krokety

45 min 30 min Jednoduché 26 kusov

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

30 kcal 1g bielkovín 1g tukov 3g sacharidov

Suroviny

zemiak, cheddar, kukuricna-struhanka, sezamove-semienka, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a uvarte ich domäkka v osolenej vriacej vode (trvá to zhruba 15 minút). Potom zemiaky sceďte, vložte do mixéra a rozmixujte dohladka.

Rozmixované zemiaky dajte do misy, pridajte k nim strúhaný čedar a kukuričnú strúhanku* a rukami vypracujte kompaktné cesto. Z cesta tvarujte guľky s priemerom 2 – 2,5 cm.

Každú guľku obaľte v sezame a všetky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložte do rúry vyhriatej na 160 – 170 °C a pečte 12 – 15 minút dozlatista.

* Podľa toho, aký typ zemiakov použijete môžete strúhanky pridať aj viac. Cieľom je, aby cesto bolo kompaktné a nerozpadalo sa, nemalo by však byť ani príliš riedke – jednoducho tak akurát, aby sa z neho dali guľky dobre tvarovať.

TIP

Krokety podávajte ako bežnú prílohu alebo samostatne s dipom z kyslej smotany, limetkovej šťavy a štipky soli.