Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Krémová cícerová polievka

Krémová cícerová polievka

55 min 35 min Jednoduché 4 porcie

Už ste sa prejedli šošovicovej či fazuľovej polievky, ale strukoviny máte inak radi? Rozšírte svoj repertoár o recept na krémovú cícerovú polievku, na ktorej si pochutnajú vegetariáni aj vegáni. Skvele zahreje aj zasýti. Na zimu ideálna.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

256 kcal 8g bielkovín 15g tukov 20g sacharidov

Suroviny

slnecnicovy-olej, cibula, cesnak, cicer, rasca, zeleninovy-vyvar, sojova-smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci na 2 lyžiciach slnečnicového oleja speňte nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, cícer a rascu.

Popražte 5 minút a zalejte zeleninovým vývarom.

Nechajte 25 minút povariť.

Pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.

Polievku rozmixujte a podávajte s celozrnným pečivom.