Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Krémová cesnaková polievka

Krémová cesnaková polievka

28 min 21 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

222 kcal 4g bielkovín 10g tukov 28g sacharidov

Suroviny

zemiak, maslo, olivovy-olej, cibula, cesnak, tymian, zeleninovy-vyvar, smotana, vinny-ocot

Postup prípravy

Najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky.

Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte maslo a olivový olej. Len čo bude maslo s olejom rozohriate, pridajte najemno nakrájanú cibuľu spolu s ošúpanými strúčikmi cesnaku a restujte 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.

Ochuťte sušeným tymianom, pridajte nakrájané zemiaky a všetko zalejte 700 ml vývaru. Hrniec zakryte pokrievkou a varte na strednom stupni ohrevu 13 – 15 minút.

Potom stlmte na mierny stupeň, prilejte smotanu a vínny ocot a zmes povarte ešte 1 – 2 minúty.

Nakoniec polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka a podávajte.

TIP

Polievku servírujte s krutónmi z kváskového chleba. Každú porciu môžete tiež posypať najemno nakrájaným čerstvým tymianom.

Podľa potreby môžete polievku zamraziť v uzatvárateľnej plastovej nádobe.