Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kokosová roláda

Kokosová roláda

280 min 0 min Stredná 16 porcie

Rolády sú všeobecne veľmi obľúbeným a chutným dezertom, ktoré potešia vari každý maškrtný jazýček. Maškrťte s nami zdravšie a vyskúšajte túto kokosovú roládu z ovsených vločiek a sušených sliviek, stojí to zato.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

156 kcal 2g bielkovín 10g tukov 14g sacharidov

Suroviny

ovsene-vlocky, susene-slivky, holandske-kakao, med, kokosovy-olej, struhany-kokos

Postup prípravy

Vločky a slivky spolu rozmixujte, pridajte kakao a cca 3 lyžice vody (ak je cesto príliš tuhé, prilejte vody viac).

Cesto prepracujte, pridajte 20 g medu, 50 g kokosového oleja a nechajte postáť.

Pripravte si náplň. Kokos, 60 g kokosového oleja a zvyšný med spolu rozmixujte, aby vznikla jemná hmota (potrvá to asi 10 minút).

Cesto rozvaľkajte medzi dvomi vrstvami papiera na pečenie, natrite kokosovou náplňou, zrolujte a dajte do chladničky, ideálne na noc.

Potom môžete roládu posypať strúhaným kokosom.