Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kelové fašírky

Kelové fašírky

30 min 15 min Jednoduché 8 kusov

Čo tak skúsiť na istý čas vyradiť z jedálneho lístka mäso a vyskúšať vegetariánsku stravu? Určite vás prekvapí svojou variabilitou. Začnite hoci dnešným receptom na kelové fašírky a dajte vedieť, ako vám chutili.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

117 kcal 5g bielkovín 6g tukov 10g sacharidov

Suroviny

kapusta, cibula, cesnak, tofu, vajce, ovsene-vlocky, rasca, majoranka, slnecnicovy-olej, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Z kelu vyrežte hlúb, kel vložte do hrnca so studenou vodou. Priveďte do varu, varte 10 minút na miernom stupni a potom sceďte.

Uvarený kel nechajte vychladnúť a potom z neho vytlačte všetku prebytočnú vodu.

Kel, cibuľu a cesnak nakrájajte najemno, tofu rozmrvte.

Kel a tofu v miske zmiešajte s cibuľou, cesnakom, vajcom a vločkami. Zmes ochuťte soľou, korením, drvenou rascou a majoránom. Premiešajte a rukami vytvarujte fašírky.

V panvici rozohrejte olej a fašírky na strednom stupni orestujte z oboch strán dozlatista.

TIP

Podávajte s varenými zemiakmi. Nahrubo nasekajte čerstvú pažítku a jedlo ňou posypte. K fašírkam sa výborne hodí jogurtový alebo tvarohový dip.