Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kelové čipsy

Kelové čipsy

70 min 60 min Jednoduché 1 porcie

Domáce zeleninové čipsy – jednoduchá príprava, výborná chuť. A na rozdiel od tých kupovaných budete presne vedieť, koľko soli a oleja obsahujú. Dnes s nami vyskúšajte kelové. Najlepšie sú hneď po upečení!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

320 kcal 7g bielkovín 28g tukov 9g sacharidov

Suroviny

kel, olivovy-olej, sol, kari

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 100 °C.

Kel rozoberte na listy a opláchnite ich pod tečúcou vodou.

Listy zbavte stoniek.

Natrhajte ich na menšie kúsky a zmiešajte s olejom, štipkou soli a karí.

Kučeravý kel rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a sušte 25 – 30 minút pri teplote 90 – 100 °C.