Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karobové medvedie tlapky

Karobové medvedie tlapky

95 min 15 min Jednoduché 15 kusov

Ak je u vás toto pečivo také obľúbené, upečte si tento rok náš zdravší variant. Bezlaktózový recept so surovinami, s ktorými kilá navyše nehrozia. Namiesto kakaa karob, namiesto cukru med a pšeničnú múku vymeňte za špaldovú.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

75 kcal 2g bielkovín 4g tukov 8g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, vlasske-orechy, kokosovy-olej, med, karob, skorica, klincek, erythritol

Postup prípravy

Všetky ingrediencie dajte do misky, dôkladne prepracujte a vytvorte kompaktné cesto.

Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho asi 1 hodinu odpočívať v chladničke.

Vychladené cesto vyberte z chladničky a rúru vyhrejte na 180 °C.

Pripravte si plech a 12 – 15 formičiek na medvedie tlapky. Do každej formičky vtlačte kúsok cesta a vytvarujte ho tak, aby ste rovnomerne vyplnili celú formičku. Následne v strede formičky prstami vytvorte jemnú priehlbinu, aby sa cesto vo formičke lepšie upieklo. Takto pripravené formičky s cestom skladajte na plech.

Plech vložte do rúry a pečte 10 – 15 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Po upečení tlapky vyklopte z formičiek a ešte teplé obaľte v erytritole (alebo posypte).

Hotové tlapky nechajte vychladnúť a podávajte.