Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karfiolový mozoček

Karfiolový mozoček

34 min 22 min Jednoduché 4 porcie

Karfiolový mozoček si väčšina z nás pamätá zo školských jedální, asi preto nemá úplne dobrú povesť. Bola by však škoda vyradiť z jedálneho lístka takú cennú zeleninu ako je karfiol. Pôsobí totiž skvele na naše trávenie a dá sa z neho pripraviť aj veľa ďalších ľahkých a chutných pokrmov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

202 kcal 12g bielkovín 13g tukov 10g sacharidov

Suroviny

voda, karfiol, maslo, rasca, vajce, jarna-cibulka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Do väčšieho hrnca nalejte 1,5 l vody. Vodu osoľte a na strednom stupni ohrevu priveďte do varu.

Medzitým rozoberte karfiol na menšie ružičky.

Len čo začne voda v hrnci vrieť, pridajte ružičky karfiolu, hrniec priklopte pokrievkou a varte 12 – 13 minút na strednom stupni.

Uvarený karfiol sceďte a v panvici rozohrejte na strednom stupni ohrevu maslo.

Len čo je panvica rozohriata, vložte do nej uvarený karfiol a za stáleho miešania ho restupte na strednom stupni 6 – 7 minút.

Potom do panvice pridajte mletú rascu spolu s vajcami a vareškou rozmiešajte, spolu opekajte ďalšie 2 minúty.

Keď vajcia stuhnú, odstavte, karfiolový mozoček rozdeľte na jednotlivé porcie, každú porciu posypte najemno nasekanou jarnou cibuľkou a podávajte.