Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karfiolové placky

Karfiolové placky

75 min 45 min Jednoduché 8 kusov

Zeleninové placky nemusia byť len zo zemiakov, cukety či mrkvy, na ich prípravu sa výborne hodí aj karfiol. Pustite sa s nami do tohto receptu na karfiolové placky – môžete ich podávať samostatne alebo ako originálnu prílohu.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

90 kcal 5g bielkovín 6g tukov 3g sacharidov

Suroviny

karfiol, vajce, mozzarella, olivovy-olej, rozmarin, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka (trvá to 20 – 25 minút).

Uvarený karfiol scedíme a necháme vychladnúť.

Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Uvarený karfiol rozmixujeme s ďalšími ingredienciami. Z vzniknutého cesta vytvarujeme placky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme 20 minút pri teplote 190 °C.

TIP

Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsám.