Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karfiolové placky

Karfiolové placky

26 min 6 min Jednoduché 4 porcie

Tieto placky z vareného karfiolu hravo prevalcujú tradičné zemiakové placky. Vraj sa bez múky budú rozpadať? A to povedal kto? Stačí múku nahradiť mletými ovsenými vločkami a máte vyhrané.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

209 kcal 7g bielkovín 12g tukov 19g sacharidov

Suroviny

karfiol, mlieko, ovsene-vlocky, vajce, olivovy-olej, cesnak, majoranka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Karfiol očistite a rozdeľte na ružičky.

Ružičky rozmixujte alebo nastrúhajte a dajte do misky.

Z bielkov a štipky soli vytvorte tuhý sneh. Ten opatrne primiešajte ku karfiolu.

Do misky pridajte mlieko, ovsené vločky a žĺtok.

Vytvorte zmes, osoľte ju, okoreňte a dochuťte majoránom.

Nakoniec pridajte roztlačené strúčiky cesnaku.

Ak je cesto príliš tuhé, pridajte pár lyžíc mlieka.

Na panvici rozohrejte olivový olej a zo zmesi vytvarujte placky, ktoré na ňom dozlatista opečte, z každej strany cca 3 minúty.