Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky

35 min 30 min Jednoduché 8 kusov

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

101 kcal 7g bielkovín 3g tukov 10g sacharidov

Suroviny

karfiol, vajce, kukuricna-muka, spaldova-muka, kari, cesnak, mozzarella, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Najprv si pripravte karfiol. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu, pridajte ružičky karfiolu a varte 15 – 18 minút.

Uvarený karfiol sceďte, schlaďte v site pod prúdom studenej vody a preložte do väčšej misy.

V miske ho roztlačte roztláčadlom na zemiaky. Potom pridajte vajcia, kukuričnú strúhanku, špaldovú múku, karí korenie, roztlačený strúčik cesnaku, nahrubo nastrúhanú mozzarellu, soľ, čierne korenie a zo zmesi vytvorte hustejšie cesto. Z cesta vytvarujte fašírky a opražte ich na nepriľnavej panvici, postačia 2 – 3 minúty z každej strany pri strednom stupni ohrevu. Opečené fašírky rozdeľte na jednotlivé taniere a podávajte.

TIP

Môžete podávať samostatne alebo napríklad s varenými zemiakmi. Výborne chutia teplé aj studené.

TIP: Fašírky podávajte s dipom z kyslej smotany a podľa chuti posypané čerstvým najemno nasekaným čili a nahrubo nasekaným koriandrom. Ak preferujete prípravu v rúre, pečte fašírky 18 – 22 minút pri teplote 190 – 195 °C.