Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karfiol s čili a rozmarínom

Karfiol s čili a rozmarínom

37 min 27 min Jednoduché 4 porcie

Ako ozvláštniť obyčajný karfiol? Pridajte trocha čili, rozmarínu a kokosového mlieka a nebudete ľutovať.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

184 kcal 6g bielkovín 11g tukov 13g sacharidov

Suroviny

karfiol, kokosovy-olej, cesnak, paradajky, chilli, rozmarin, kokosove-mlieko, sol

Postup prípravy

Karfiol rozdeľte na ružičky a umyte.

Na panvici rozohrejte na strednom stupni kokosový olej.

Pridajte ružičky karfiolu a opekajte aspoň 20 minút na strednom stupni.

Na poslednú minútu vmiešajte pretlačený strúčik cesnaku.

Pridajte paradajkový pretlak, čili a rozmarín a restujte 2 minúty na strednom stupni.

Prilejte kokosové mlieko a nechajte 5 minút prevariť.

Osoľte podľa chuti.

TIP

Podávajte samostatne alebo s ryžou či cestovinami. Môžete ozdobiť niekoľkými lístkami čerstvej petržlenovej vňate.