Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Karbonátky z quinoy s pečenými sladkými zemiakmi (batátmi)

Karbonátky z quinoy s pečenými sladkými zemiakmi (batátmi)

110 min 90 min Stredná 25 kusov

Fašírky milujeme, ale nemáme radi nudu, preto stále vymýšľame nové variácie, ako si tento obľúbený pokrm pripraviť. Tentoraz sme vyskúšali fašírky z kvinoy a pečených batatov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

97 kcal 3g bielkovín 6g tukov 9g sacharidov

Suroviny

batat, quinoa, cesnak, cibula, slnecnicovy-olej, maka-grochowa, sezamove-semienka, sol

Postup prípravy

Predhrejte si rúru na 180 °C, dajte do nej piecť sladké zemiaky aj so šupkou a pečte domäkka cca 1 hodinu pri 170−180 °C.

Medzitým si pripravte quinou: niekoľkokrát ju prepláchnite vriacou vodou, nasypte do hrnca s dvojnásobným množstvom vody a pridajte 1 lyžičku soli. Priveďte do varu, hrniec prikryte pokrievkou a varte do zmäknutia (cca 15 minút na miernom plameni). Potom hrniec odstavte a nechajte quinou pod pokrievkou ešte 5−10 minút dôjsť, aby vstrebala všetku vodu.

Cesnak prelisujeme a cibuľu najemno nakrájajte. V panvici si rozohrejte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte cesnak a cibuľu a smažte 2 minúty na miernom plameni.

Upečený sladký zemiak ošúpte, roztlačte vidličkou a v mise ho zmiešajte s hraškou, uvarenou quinoou a opraženou cibuľou s cesnakom.

V panvici si rozohrejte 3 lyžice slnečnicového oleja. Z pripravenej zmesi tvorte menšie placky, obaľujte ich v sezame a smažte na miernom plameni cca 3−4 minúty z každej strany. Cesto by malo vystačiť na 25 fašírok s priemerom cca 4−5 cm.

TIP

Fašírky podávajte s kyslou smotanou a šalátikom zvaleriánky poľnej, jablka, olivového oleja a štipky soli.