Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kakaový koláč

Kakaový koláč

70 min 50 min Jednoduché 8 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

264 kcal 7g bielkovín 7g tukov 42g sacharidov

Suroviny

mrkva, jablko, banan, ovsene-vlocky, holandske-kakao, med, kokosovy-olej, prasok-do-peciva, voda

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Pripravte si cesto na korpus. Mrkvu a jablká postrúhajte najemno a vytlačte z nich prebytočnú šťavu (môžete ju vypiť alebo si odložiť do chladničky na neskoršie použitie).

Banány roztlačte vidličkou a v mise ich zmiešajte s nastrúhanou mrkvou a jablkami. Potom rozmixujte ovsené vločky na jemnú múku a tú pridajte do zmesi v mise spolu s kakaom, medom, kokosovým olejom, kypriacim práškom a 120 ml vody. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte cesto.

Pripravte si tortovú formu (ø 25 cm), vysteľte ju papierom na pečenie a vložte do nej pripravené cesto. Formu vložte do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečte 45 – 50 minút.

Kým sa upečie korpus, pripravte si polevu: olúpané banány premiestnite do mixéra, pridajte 4 lyžice kakaa a všetko rozmixujte dohladka.

Na konci pečenia otestujte, či je korpus dostatočne upečený. Do jeho stredu zapichnite špajľu, vytiahnite ju a skontrolujte, či je suchá; pokiaľ je špajľa vlhká a priľnú na nej zvyšky cesta, nechajte korpus ešte chvíľu piecť.

Upečený korpus nechajte vychladnúť a potom ho natrite pripravenou polevou.