Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jogurtový koláč s marhuľami

Jogurtový koláč s marhuľami

75 min 35 min Jednoduché 10 porcie

Tiež si radi pochutnávate na čerstvých, voňavých marhuliach? Potom vám iste príde vhod recept na jogurtový koláč s marhuľami, ktorý poteší ku kávičke aj ako desiata na výlete.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

191 kcal 6g bielkovín 6g tukov 26g sacharidov

Suroviny

vajce, med, biely-jogurt, vanilkovy-extrakt, spaldova-muka, mlieko, prasok-do-peciva, maslo, marhule, mandlove-platky, sol

Postup prípravy

Najprv vyhrejte rúru na teplotu 180 – 185 °C a plech (30 × 40 cm) vyložte papierom na pečenie.

Do väčšej misy rozklepnite 2 vajcia, pridajte med a pomocou metličky dôkladne vyšľahajte.

Následne do zmesi pridajte jogurt, vanilkový extrakt, špaldovú múku, mlieko, prášok do pečiva, štipku soli a rozpustené maslo a všetko dôkladne premiešajte. Zo zmesi vypracujte riedke cesto a nalejte ho na plech.

Vykôstkované marhule nakrájajte na štvrtiny a jednotlivé kúsky zľahka vtlačte do cesta. Nakoniec cesto posypte plátkami mandlí.

Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 – 185 °C a koláč pečte 30 – 35 minút.

Po upečení koláč vyberte z rúry a nechajte ho aspoň 30 minút vychladnúť. Vychladnutý koláč nakrájajte na jednotlivé porcie a podávajte.