Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jemná krémová polievka s kelom

Jemná krémová polievka s kelom

40 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Krémové polievky sú v zime ideálne, kel navyše obsahuje veľké množstvo minerálov a vitamínov.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

364 kcal 11g bielkovín 24g tukov 27g sacharidov

Suroviny

cibula, cesnak, kapusta, slnecnicovy-olej, zeleninovy-vyvar, rasca, majoranka, sojova-smotana, slnecnicove-semienka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Kel nakrájajte na pásiky.

V hrnci rozohrejte olej a cibuľu s cesnakom orestujte na strednom stupni. Primiešajte kel, zalejte vývarom a priveďte do varu.

Do polievky pridajte soľ, korenie, drvenú rascu a sušený majorán. Varte na miernom plameni, kým kel nezmäkne (20 minút).

Všetko rozmixujte tyčovým mixérom na jemný krém a vmiešajte smotanu.

Polievku ozdobte praženými slnečnicovými semienkami a čerstvým majoránom a podávajte.