Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Jarné závitky s údeným tofu a arašidovou omáčkou

Jarné závitky s údeným tofu a arašidovou omáčkou

17 min 2 min Stredná 8 kusov

Premeňte svoju kuchyňu na ázijské bistro. Dokonale vám na to poslúži náš recept na jarné závitky. Žiadne mäso, iba zelenina a údené tofu. A famózna arašidová omáčka!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

153 kcal 5g bielkovín 7g tukov 18g sacharidov

Suroviny

tofu, mrkva, uhorka, ryzove-rezance, avokado, ryzovy-papier, arasidove-maslo, sojova-omacka, med, voda, ladovy-salat

Postup prípravy

Mrkvu a uhorku nakrájajte na podlhovasté rezance. Tofu nakrájajte na kocky.

Rozohrejte si nepriľnavú panvicu, tofu na nej opečte zo všetkých strán dozlatista a odložte si ho nabok.

Avokádo nakrájajte na 8 plátkov a listy ľadového šalátu natrhajte na menšie kúsky. Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale, sceďte a prepláchnite studenou vodou.

Na tanier si dajte vždy po jednom liste ryžového papiera. Pokvapkajte ho rovnomerne vodou a počkajte, kým vodu nevsiakne a nezmäkne.

Doprostred papiera dajte pár listov ľadového šalátu tak, aby všetky okraje zostali voľné, a navrstvite časť rezancov. Pridajte osminu mrkvy, uhorky, opečeného tofu a jeden plátok avokáda. Ak chcete, môžete pridať aj obľúbené bylinky.

Spodnú a vrchnú stranu papiera prehnite cez náplň a z bočných strán zrolujte do pevnej rolky. Takto postupujte pri každom papieri.

Omáčku pripravíte tak, že rozmixujete med, arašidové maslo, sójovú omáčku a vodu.

Rolky podávajte rozkrojené na polovice spolu s mištičkou arašidovej omáčky, v ktorej ich možno namáčať.