Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jahodový džem so stéviou – základný recept

Jahodový džem so stéviou – základný recept

40 min 30 min Jednoduché 2 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

90 kcal 2g bielkovín 1g tukov 16g sacharidov

Suroviny

jahody, stevia, agar, sol

Postup prípravy

Jahody dôkladne očistite a odstráňte všetky lístočky. Preložte ich do hrnca a za občasného miešania 20 – 30 minút ohrievajte na strednom stupni ohrevu.

K jahodám primiešajte lyžičku agaru, stéviu a soľ. Hrniec odstavte a obsah hneď rozdeľte do pripravených zaváracích pohárov. Pri prelievaní dajte pozor, aby sa džem nedostal na hrdlo pohára. Lepšie sa potom zavarí.

Poháre pevne uzavrite uzáverom, otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.

Džem spotrebujte do jedného alebo dvoch týždňov alebo sterilizujte 25 minút pri teplote 85 °C.

Pozn. Budete potrebovať dva menšie zaváracie poháre.