Nie nadarmo sa ako prevencia pred rôznymi neduhmi odporúča zjesť každý deň jablko. Ak však nemáte chuť iba na čerstvé, doprajte si ho v štrúdli alebo inom jablkovom koláči. V tom našom sa jablká výborne snúbia s tvarohom a ovsenými vločkami.

Jablkový koláč
65 min
50 min
Jednoduché
12 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
167 kcal
7g bielkovín
3g tukov
27g sacharidov
Suroviny
Na cesto
- 250 g ovsenej múky
- 2× vajce
- 160 ml ryžového mlieka (môžete nahradiť polotučným kravským)
- 1 lyžica jedlej sody
- 300 g odtučneného tvarohu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4× stredne veľké jablko (nastrúhat nahrubo)