Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jablkový koláč

Jablkový koláč

65 min 50 min Jednoduché 12 porcie

Nie nadarmo sa ako prevencia pred rôznymi neduhmi odporúča zjesť každý deň jablko. Ak však nemáte chuť iba na čerstvé, doprajte si ho v štrúdli alebo inom jablkovom koláči. V tom našom sa jablká výborne snúbia s tvarohom a ovsenými vločkami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

167 kcal 7g bielkovín 3g tukov 27g sacharidov

Suroviny

ovsena-muka, vajce, ryzove-mlieko, jedla-soda

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Na krustu v miske premiešajte ovsené vločky, vajcia, ryžové mlieko a sódu bikarbónu.

Cesto rovnomerne rozvrstvite do koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie.

Vložte do rúry a pečte 15 minút pri teplote 180 °C.

Medzitým vyšľahajte tvaroh s medom a vanilkovým extraktom.

Tvarohovú zmes navrstvite na upečený korpus, posypte postrúhanými jablkami a vráťte do rúry.

Pečte ešte 35 minút.