Tento raňajkový jablkový chlebík sa nikdy nezvýši. Je totiž taký dobrý, že vždy bojujeme o posledný kúsok. Je rýchly a jeho príprava je jednoduchá (nepotrebuje totiž kysnúť) a ingrediencie môžete hravo obmieňať, datle vymeniť za hrozienka, brusnice za orechy... Vždy bude vynikajúci.

Jablkový chlieb
65 min
50 min
Stredná
20 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
79 kcal
2g bielkovín
2g tukov
13g sacharidov
Suroviny
- 2× menšie jablko
- 50 g nesladenych sušenych brusnic
- 50 g datlí (vykôstkovať)
- 1 lyžica medu
- 20 g kokosového oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 100 g bieleho nízkotučného jogurtu
- 1 lyžička perníkového korenia
- 2× vajce