Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jablkový chlieb

Jablkový chlieb

65 min 50 min Stredná 20 porcie

Tento raňajkový jablkový chlebík sa nikdy nezvýši. Je totiž taký dobrý, že vždy bojujeme o posledný kúsok. Je rýchly a jeho príprava je jednoduchá (nepotrebuje totiž kysnúť) a ingrediencie môžete hravo obmieňať, datle vymeniť za hrozienka, brusnice za orechy... Vždy bude vynikajúci.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

79 kcal 2g bielkovín 2g tukov 13g sacharidov

Suroviny

jablko, brusnice, datle, med, kokosovy-olej, prasok-do-peciva, spaldova-muka, biely-jogurt, pernikove-korenie, vajce

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Jablká nastrúhame do misky. K jablkám pridajte na menšie kúsky nakrájané datle, brusnice, med, vajcia a kokosový olej.

V ďalšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.

Obsah obidvoch mís zmiešajte, k zmesi pridajte jogurt a vymiešajte na hustejšie cesto.

Hotové cesto nalejte do formy na chlieb vyloženej papierom na pečenie a pečte 40 – 50 minút pri teplote 180 – 190 °C.

Vychladnutý chlieb podávajte nakrájaný na plátky.