Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Jablkové vafle so škoricou

Jablkové vafle so škoricou

35 min 20 min Jednoduché 10 kusov

Vafle, vafle, vafličky, potešia nielen detičky. Nečakajte žiadnu klasiku, ale poriadne vytunený recept na jablkové vafle, v ktorom má hlavné slovo ovocie a múka mu len sekunduje. A okrem toho je špaldová. Ak ich budete piecť ráno, ich vôňa vytiahne z postele aj najväčšieho spáča. Maškrťte zdravo.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

190 kcal 5g bielkovín 7g tukov 28g sacharidov

Suroviny

banan, jablko, kokosovy-olej, jablkova-vyziva, vanilkovy-extrakt, mlieko, spaldova-muka, ovsene-vlocky, prasok-do-peciva, mandle, chia-semienka, skorica, sol

Postup prípravy

Banán olúpte a roztlačte. Jablko ošúpte a nastrúhajte najemno.

Zmiešajte kokosový olej, roztlačený banán, jablkové pyré, vanilkový extrakt a mlieko.

V inej miske si preosejte múku s vločkami a práškom do pečiva, pridajte mandle, soľ, chia semienka a škoricu.

Obe zmesi spojte, pridajte nastrúhané jablko a všetko premiešajte. Keby bolo cesto príliš husté, pridajte mlieko.

Rozohrejte si vaflovač. Cesto doň vkladajte väčšou lyžicou alebo naberačkou a pečte asi 4 minúty (podľa druhu vaflovača). Cesto vystačí asi na 10 stredne veľkých vaflí.

TIP

Hotové vafle môžete podávať poliate medom, prípadne s ľubovoľným ovocím, arašidovým krémom alebo krémom z lieskových orieškov. Môžete ich tiež ozdobiť niekoľkých konárikmi mäty.