Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Hubové zemiakové placky

Hubové zemiakové placky

130 min 110 min Jednoduché 4 kusy

Recept na vylepšené zemiakové placky.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

554 kcal 15g bielkovín 18g tukov 78g sacharidov

Suroviny

zemiak, prepustene-maslo-ghee, cibula, sampiony, hriby, tymian, spaldova-muka, kopor, mandlovy-jogurt, olivovy-olej, citron, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode (potrvá to asi 1 hodinu).

Medzitým v panvici rozohrejte 20 g ghee, pridajte najemno nakrájanú cibuľku a asi 2 minúty ju popražte.

Potom pridajte na kocky nakrájané šampiňóny a sušené huby.

Restujte ďalších 15 minút.

Osoľte, okoreňte a pridajte tymian.

Hotové zemiaky roztlačte, pridajte k nim hubovú zmes a múku a dobre rozmiešajte.

Z cesta vytvarujte placky a opečte ich z každej strany cca 4 minúty na panvici na zvyšku ghí.

Nakoniec si pripravte omáčku: Zmiešajte mandľový jogurt, olej, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a soľ s korením.