Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Hráškový krém s bazalkovým pestom

Hráškový krém s bazalkovým pestom

30 min 20 min Jednoduché 3 porcie

Polievok nie je nikdy dosť a táto hrášková nie je výnimkou. Hráškový krém môžete ozdobiť aj lyžicou čerstvého hrášku, niekoľkými píniovými orieškami a lístkami čerstvej bazalky. Máte radi hráškovú polievku?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

316 kcal 9g bielkovín 20g tukov 25g sacharidov

Suroviny

cibula, zemiak, slnecnicovy-olej, hrasok, zeleninovy-vyvar, bazalka, olivovy-olej, piniove-orechy, stava-z-citrona, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu a zemiak nakrájajte na malé kocky.

V hrnci rozohrejte slnečnicový olej a cibuľu a zemiak orestujte na strednom stupni dozlatista.

Hrášok prepláchnite, pridajte do hrnca a zalejte vývarom. Varte na miernom stupni 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

Medzitým si pripravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejom, píniovými orieškami a citrónovou šťavou rozmixujte najemno. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Zeleninu tyčovým mixérom rozmixujte na jemný krém. Pridajte soľ, korenie a 2 lyžice bazalkového pesta. Zvyškom pesta polievku ozdobte.

TIP

Hráškový krém môžete ozdobiť aj lyžicou čerstvého hrášku, niekoľkými píniovými orieškami či lístkami čerstvej bazalky.