Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Hráškový krém

Hráškový krém

23 min 18 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

176 kcal 5g bielkovín 11g tukov 11g sacharidov

Suroviny

repkovy-olej, cibula, zeleninovy-vyvar, hrasok, smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V strednom hrnci rozohrejte 1 lyžicu repkového oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a pražte ju na miernom stupni ohrevu, kým sa nespení a zosklovatie (potrvá to 2 – 3 minúty). Spenenú cibuľu zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.

Potom znížte ohrev na stredný stupeň, pridajte do hrnca hrášok a varte 10 minút. Do hrnca pridajte smotanu a varte ešte 5 minút.

Uvarenú polievku rozmixujte dohladka ponorným mixérom a dochuťte soľou a korením. Hotový krém rozdeľte do 4 tanierov a podávajte.

TIP

Ak máte čerstvú mätu, necelú hrsť rozmixujte spolu s polievkou, dodáte tak polievke svieži jarný nádych. Mätu môžete nasekať aj nahrubo a použiť ju ako ozdobu do polievky; zároveň môžete polievku ozdobiť hráškom a lyžicou kyslej smotany