Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Hrášková polievka

Hrášková polievka

25 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Na hráškový krém nedáme dopustiť. Dodáva nielen vitamíny, ale je aj plný pozitívnej energie. A keď ho ozdobíte mätou, vytvorí dokonalú kombináciu chutí, ktorá vás milo prekvapí.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

285 kcal 12g bielkovín 10g tukov 38g sacharidov

Suroviny

repkovy-olej, cibula, zeleninovy-vyvar, hrasok, smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V strednom hrnci rozohrejte lyžičku repkového oleja, pridajte nasekanú cibuľu a pražte ju na miernom stupni, kým nezosklovatie (cca 2 – 3 minúty).

Spenenú cibuľu zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.

Do hrnca pridajte hrášok, znížte na stredný stupeň a varte 10 minút. Pridajte smotanu a povarte ešte 5 minút.

Uvarenú polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Osoľte a okoreňte.

TIP

Nahrubo nasekajte niekoľko lístkov mäty a polievku nimi ozdobte. Na ozdobu môžete použiť aj hrášok a 12-percentnú smotanu.