Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Hranolky z batatov

Hranolky z batatov

35 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Niet nad to, keď jedlo hýri všetkými farbami. Vytvoriť farebnú paletu vám pomôžu aj tieto zdravé hranolky z batát. Pripravíte ich raz-dva a môžete si ich ochutiť, čím chcete.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

340 kcal 4g bielkovín 14g tukov 50g sacharidov

Suroviny

batat, olivovy-olej, udena-paprika, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C.

Bataty olúpte a opláchnite. Nakrájajte ostrým nožom na väčšie hranolky.

Vo väčšej miske zmiešajte batatové hranolky s olivovým olejom, soľou a paprikou tak, aby boli celé od oleja a v rúre sa nepripálili.

Hranolky pečte približne 10 minút, potom ich vyberte z rúry a všetky otočte, aby sa prepiekli z obidvoch strán.

Pečte ďalších zhruba 10 minút z druhej strany a potom servírujte.