Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Hrachová kaša

Hrachová kaša

25 min 17 min Jednoduché 5 porcie

Hrachová kaša je pre mnohých traumou zo školskej jedálne. Vyskúšajte s nami jej variáciu zo sladkého hrášku a mäty. Veríme, že si ju obľúbite.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

186 kcal 9g bielkovín 7g tukov 18g sacharidov

Suroviny

zeleny-hrach, olivovy-olej, maslo, cibula, cesnak, zeleninovy-vyvar, majoranka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Suchý hrach si vopred namočte. Zmäknutý hrach sceďte, prepláchnite a nechajte odkvapkať.

Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a 15 g masla.

Cibuľu nakrájanú na väčšie kocky a celé strúčiky cesnaku vložte do hrnca a restujte 6 – 7 minút na strednom stupni ohrevu.

Potom do hrnca vsypte zmäknutý odkvapkaný hrach, prilejte 300 ml zeleninového vývaru, pridajte soľ a korenie a na strednom stupni ohrevu varte 9 – 10 minút.

Ak je hrach uvarený, odstavte ho, pridajte sušený majorán a pomocou tyčového mixéra rozmixujte tak, aby v kaši nezostali väčšie kusy hrachu.

Rozmixovanú kašu rozdeľte na jednotlivé taniere a podávajte.