Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Hovädzí steak s rozmarínovými zemiakmi a hubami

Hovädzí steak s rozmarínovými zemiakmi a hubami

75 min 35 min Zložité 2 porcie

Tento recept je ako stvorený na romantickú večeru. Zapáľte sviečky, stlmte svetlá a už len vychutnávajte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

410 kcal 35g bielkovín 19g tukov 23g sacharidov

Suroviny

hovadzie, zemiak, cesnak, rozmarin, olivovy-olej, repkovy-olej, cibula, sampiony, hriby, tymian, vinny-ocot, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Ak použijete sušené huby, namočte ich už večer pred prípravou do studenej vody či jemne osoleného mlieka.

Obidva hovädzie steaky (majú mať izbovú teplotou) osolíme a okoreníme a necháme odpočívať.

Zemiaky nakrájame na tenké plátky a dáme do misy. Pridáme pretlačený cesnak, najemno nasekaný rozmarín a lyžicu olivového oleja. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Cca na 15 minút dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C (kým sa na zemiakoch nevytvoria hnedé pľuzgieriky).

Na nepriľnavej panvici rozohrejeme lyžicu masla a mäso z každej strany cca 4 minúty opekáme. Vyberieme, zabalíme do alobalu a do panvice dáme druhú lyžicu rozpusteného masla.

Pridáme cibuľku nakrájanú najemno a restujeme dosklovita (cca 1 minútu).

Pridáme huby, tymian, vínny ocot a restujeme ešte 2 minúty.

Hotový steak nakrájame na plátky. Podávame s restovanými hubami a opečenými zemiakmi.