Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Hovädzí guláš

Hovädzí guláš

90 min 70 min Stredná 8 porcie

Šalátik, polievočka...? Prečo nie, ale dnes je deň ako stvorený na poriadny guláš.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

133 kcal 11g bielkovín 7g tukov 6g sacharidov

Suroviny

hovadzie, cibula, paradajky, paprika-korenie, majoranka, cesnak, slnecnicovy-olej, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, cierne-korenie, sol

Postup prípravy

V hrnci rozohrejte olej a topené maslo, pridajte na kocky nakrájané mäso a restujte asi 5 minút na strednom stupni ohrevu.

Pridajte najemno nasekanú cibuľu. Cibuľu na vyššom stupni ohrevu opekajte 3 – 4 minúty, ochuťte paprikou, zamiešajte, pridajte paradajkový pretlak, ešte raz zamiešajte a zalejte 300 ml vývaru.

Hrniec prikryte pokrievkou a duste domäkka cca 1 hodinu. V priebehu varenia mäso podlievajte zvyšným vývarom.

Do guláša po uvarení nastrúhajte 2 strúčiky cesnaku, primiešajte majoránku a dochuťte soľou a korením. Hrniec prikryte pokrievkou a duste domäkka cca 1 hodinu. V priebehu varenia mäso podlievajte zvyšným vývarom.

TIP

Pre hustejšiu omáčku zahustite guláš strúhaným sušeným celozrnným pečivom alebo 2 lyžicami múky zmiešanej s vodou.