Hašé s brokolicou
Pridať k obľúbeným

Hašé s brokolicou

41 min 31 min Jednoduché 1 porcie

Perfektný recept na raňajky z našej knihy. Kombinácia brokolice a vajec zasýti celé dopoludnie.

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

365 kcal 17g bielkovín 16g tukov 36g sacharidov

Suroviny

brokolica, olivovy-olej, chilli, rasca, cesnak, voda, spenat, vajce, feta-syr, zitny-chlieb, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C. Pripravte si menšiu zapekaciu misku (10 cm × 20 cm) a vysteľte ju papierom na pečenie.

Do misky navrstvite brokolicu, olivový olej, štipku čili vločiek, mletú rascu, soľ a korenie. Roztlačte si cesnak, pridajte ho do zmesi v miske a všetko dôkladne premiešajte. Potom vložte zapekaciu misu do rúry vyhriatej na 185 – 190 °C a pečte 20 – 25 minút.

Keď sa bude brokolica už dopekať (2 – 5 minút pred koncom pečenia), pripravte si špenát. V panvici alebo v menšom hrnci priveďte do varu 150 ml vody, potom stlmte na stredný stupeň, pridajte špenát a 1 minútu ho povarte. Následne panvicu (či hrniec) odstavte a zvyšnú vodu zlejte. Upečenú brokolicovú zmes vyberte z rúry (rúru ešte nevypínajte), do pečenej zmesi pridajte sparený špenát a všetko premiešajte.

Do zmesi pridajte vajcie a misku ešte na 4 – 6 minút vložte do rúry, vyhriatej na 185 – 190 °C. Na upečenú zmes rozmrvte syr feta a podľa chuti môžete ešte posypať ďalšou štipkou čili vločiek. Hotové hašé podávajte s ražným chlebom.

*Na 1 porciu hašé počítajte 1 vajce – hašé, ktoré vidíte na fotografii, je na 3 porcie a na jeho prípravu sme teda použili trojnásobné množstvo ingrediencií.