Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Guľôčky z údeného tofu

Guľôčky z údeného tofu

50 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Vegetariánska alternatíva tradičnej paradajkovej polievky. Guľôčky môžete podávať s ryžou alebo hoci s grilovanou zeleninou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

333 kcal 21g bielkovín 20g tukov 18g sacharidov

Suroviny

tofu, mrkva, vajce, ovsene-vlocky, olivovy-olej, paradajky, chilli, por, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Do väčšej misky najemno nastrúhajte tofu a mrkvu.

Pridajte vajcia, ovsené vločky, soľ, korenie a vypracujte cesto. Keby zmes nebola dostatočne kompaktná, pridajte vajcia.

Cesto nechajte približne 10 minút odležať a potom z neho vytvarujte gule s priemerom cca 4 cm.

Na panvici rozohrejte olivový olej a gule opekajte na strednom stupni asi 2 minúty z každej strany.

Pridajte paradajkový pretlak a paradajky a zmes nechajte približne 5 minút povariť na strednom stupni.

Osoľte, okoreňte a pridajte čili.

Ozdobte pórom a podávajte.

TIP

Podávajte s bielou jazmínovou ryžou.