Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Granola s pohánkou

Granola s pohánkou

80 min 65 min Jednoduché 20 porcie

Nápadov na raňajky nie je nikdy dosť, preto si s nami určite skúste vyrobiť svoju vlastnú granolu z pohánky. Už nebudete musieť myslieť na doplnenie zásob lupienkov na raňajky, pretože budete mať vlastnú zásobu tejto o niečo zdravšej granoly.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

100 kcal 2g bielkovín 5g tukov 12g sacharidov

Suroviny

pohanka, ovsene-vlocky, chia-semienka, vlasske-orechy, med, holandske-kakao, kokosovy-olej, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 160 °C. Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

Pohánku uvarte podľa návodu na obale. Potom ju zmiešajte s vločkami, semienkami, orechmi, medom, kakaom, kokosovým olejom a štipkou soli.

Hotovú zmes rovnomerne rozložte na pripravený plech, vložte do rúry vyhriatej na 150 – 160 °C a pečte 40 – 50 minút. Granolu v rúre každých cca 10 minút premiešajte vareškou, aby nezhorela.

Hotovú granolu nechajte vychladnúť a skladujte v uzatvárateľnej sklenenej nádobe v špajze, kde vydrží až 2 mesiace.