Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Frittata so špenátom a hubami

Frittata so špenátom a hubami

20 min 15 min Stredná 8 kusov

Trochu pripomína omeletu, ale Taliani vedia, že to nie je hocijaká omeleta. Vaječná frittata je pevnejšia, obsahuje zeleninu aj rôzne druhy syrov a dá sa jesť aj studená.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

146 kcal 11g bielkovín 10g tukov 20g sacharidov

Suroviny

spenat, slnecnicovy-olej, sampiony, cesnak, vajce, sojove-mlieko, ricotta, tymian, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hlbšej panvici, ktorú možno použiť aj v rúre, si rozohrejeme lyžicu oleja a pridáme šampiňóny nakrájané na plátky.

Medzitým opláchneme špenátové listy, osušíme ich a posekáme na väčšie kusy.

Pridáme k hubám, ďalej pridáme pretlačený cesnak a restujeme cca 5 minút. Potom odstavíme.

V miske vyšľaháme vajcia so soľou a korením, tymianom, mliekom a ricottou.

Vaječnú zmes pridáme do panvice a premiešame so šampiňónmi a špenátom.

Zmes v panvici vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 – 15 minút pri teplote 190 – 200 °C.