Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Frittata s hubami

Frittata s hubami

25 min 15 min Jednoduché 6 porcie

Huby boli dlho považované za jedlo, ktoré nemá žiadne extra výživové benefity. Dnes to už neplatí, niektoré druhy húb patria dokonca k superpotravinám – podporujú imunitu a osvedčili sa aj ako prevencia proti rakovine. Väčšina jedlých húb je plná vody, huby majú málo kalórií a preto sú vhodné aj pri redukčnej diéte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

185 kcal 14g bielkovín 12g tukov 6g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, hriby, mozzarella, vajce, cesnak, mlieko, cuketa, rozmarin, cibula-salotka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Vo väčšej hlbšej panvici si rozohrejte olivový olej, na ktorom opražte najemno nasekanú šalotku a cesnak.

Po piatich minútach pridajte očistené a na plátky nakrájané huby a cuketu a restujte ešte 2 minúty.

Vajcia rozšľahajte s mliekom a zmesou zalejte obsah panvice.

Osoľte, okoreňte a ochuťte rozmarínom.

Obložte plátkami mozzarelly, panvicu priklopte pokrievkou a pečte ešte asi 5 minút, kým vajcia nestuhnú.