Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

47 min 27 min Jednoduché 4 porcie

Ak ste fanúšikom zapekaných jedál, možno vás poteší dnešný recept na francúzske zemiaky. Spojenie zemiakov so syrom vytvorí dokonalú chuť a výborne vás zasýti.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

348 kcal 22g bielkovín 16g tukov 28g sacharidov

Suroviny

hermelin, tvrdy-syr, mlieko, smotanovy-syr, vajce, sol, cierne-korenie, zemiak

Postup prípravy

Najprv vyhrejte rúru na 195 – 200 °C a pripravte si zapekaciu nádobu (20 × 30) cm a väčšiu misku.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, hermelín nastrúhajte nahrubo a tvrdý syr najemno.

Plátky zemiakov vložte do misky spolu s nastrúhanými syrmi, mliekom, smotanovým syrom a vajcami. Vzniknutú zmes dochuťte soľou a korením.

Všetko dôkladne premiešajte a zemiaky obalené zmesou postupne vrstvite do zapekacej nádoby.

Takto pripravené zemiaky vložte do rúry vyhriatej na 195 – 200 °C a pečte 25 – 27 minút. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť.

Hotové zapečené zemiaky rozdeľte do 4 tanierov a podávajte.