Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Fazuľový šalát

Fazuľový šalát

35 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Tip na ľahký letný obed.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

417 kcal 24g bielkovín 18g tukov 33g sacharidov

Suroviny

cervena-sosovica, vajce, kesu-orechy, cicer, fazula-cervena, citron, petrzlenova-vnat, polnicek, jarna-cibulka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Červenú šošovicu prepláchnite, dajte do hrnca a zalejte asi 150 ml vody. Priveďte do varu, potom stlmte na mierny stupeň a šošovicu uvarte domäkka podľa návodu na obale produktu (väčšinou to trvá 10 – 15 minút).

Medzitým do menšieho hrnca dajte variť vajcia – podľa chuti ich môžete variť na hniličku (cca 6 – 7 minút) alebo natvrdo (9 – 10 minút). Na suchej panvici opražte kešu orechy (postačí 1 minúta na strednom stupni ohrevu).

Keď sa šošovica uvarí, preložte ju do misky a zmiešajte s cícerom, červenou fazuľou, citrónovou šťavou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zmes podľa chuti osoľte, okoreňte a rozdeľte ju na 2 porcie. Každú porciu posypte poľníčkom, nakrájanou jarnou cibuľkou a opraženými kešu orechmi.

Nakoniec do každej porcie pridajte 1 uvarené vajce a podávajte.