Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Fazuľový šalát

Fazuľový šalát

35 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

417 kcal 24g bielkovín 18g tukov 35g sacharidov

Suroviny

cervena-sosovica, vajce, kesu-orechy, cicer, fazula-cervena, stava-z-citrona, petrzlenova-vnat, polnicek, jarna-cibulka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Červenú šošovicu uvarte podľa návodu na obale (väčšinou sa varí 10−15 minút).

Vajcia si uvarte namäkko (cca 6−7 minút) alebo natvrdo (9−10 minút).

Kešu orechy opražte nasucho na panvici.

V mise zmiešajte uvarenú šošovicu, cícer, fazuľu, citrónovú šťavu a nakrájanú petržlenovú vňať. Zmes osoľte a okoreňte podľa chuti.

Šalát rozdeľte na 2 porcie a každú porciu posypte valeriánkou poľnou, nakrájanou jarnou cibuľkou a opraženými kešu orechmi.

Nakoniec do každej porcie pridajte rozkrájané vajcia a podávajte.