Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Domáce mandľové maslo – základný recept

Domáce mandľové maslo – základný recept

77 min 12 min Jednoduché 10 porcie

Orieškových masiel je dnes už aj u nás pomerne pestrá ponuka. Rovnako ako pri obľúbených čokoládových nátierkach sa aj tu dajú nájsť prísady, ktoré nemajú v nátierke ani v masle čo hľadať. Pripravte si preto svoje domáce, iba z troch surovín.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

308 kcal 10g bielkovín 27g tukov 4g sacharidov

Suroviny

mandle, trstinovy-cukor, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Plech vyložte papierom na pečenie, poukladajte naň mandle a pečte 12 minút pri teplote 190 °C.

Mandle nechajte vychladnúť a potom spolu so soľou a cukrom mixujte, kým nebudú mať maslovú konzistenciu.

Mixér každé 2 – 3 minúty zastavte, aby ste ho neprehriali.