Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Domáca sekaná

Domáca sekaná

68 min 53 min Jednoduché 6 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

339 kcal 33g bielkovín 21g tukov 4g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cibula, cesnak, morcacie-maso, hovadzie, majoranka, vajce, paradajky, voda, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Najprv si vyhrejte rúru na 195 – 200 °C a pripravte si pekáč (25 cm × 30 cm).

V panvici na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a maslo.

Len čo je tuk rozohriaty, vložte do panvice najemno nakrájanú cibuľu a najemno nakrájaný cesnak. Za stáleho miešania restujte 2 – 3 minúty na strednom stupni ohrevu. Opečený cesnak a cibuľu preložte do väčšej misy.

Do misy k cibuli a cesnaku pridajte mleté morčacie mäso, mleté hovädzie, majorán, vajcia, paradajkový pretlak, soľ a korenie. Všetko miešajte tak dlho, kým sa mäsová zmes úplne nespojí, potrvá to približne 10 minút.

Keď bude mať mäsová zmes požadovanú konzistenciu, pripravte si pekáč (25 cm × 30 cm) a naplňte ho 200 ml vody. Z mäsovej zmesi urobte pozdĺžny bochník a vložte ho do pekáča.

Pekáč so sekanou vložte do rúry vyhriatej na 195 – 200 °C a pečte 45 – 50 minút.

Upečenú sekanú nakrájajte na jednotlivé porcie a podávajte.